Gå til indhold

Mave-Tarm-Kirurgiske Ambulatorier

Velkommen til Mave-Tarm-Kirurgiske Ambulatorier.
Vi undersøgelser og behandler kirurgiske sygdomsforløb, og kontrol efter operation.

Vores ambulatorier er opdelt i forskellige sygdomme og behandlinger så som kræft, galde, stomi, IBD, senfølge, inkontinens, hernie, bariatri, ultralyd og palliation.

Patientforløb i Kirurgisk Ambulatorium

I kirurgisk ambulatorie planlægger vi udredning og behandling indenfor det mave-tarmkirurgiske område.

Vi har dagligt 8-10 ambulatorier åbne indenfor mave-tarmkirurgi, og vi har årligt mere end 11.000 kontakter.

Kirurgisk afdeling varetager den kirurgiske funktion på Nykøbing Falster Sygehus -  Kirurgisk funktion Nykøbing Falster, derfor tilbydes udredning og behandling af visse sygdomme udelukkende på Nykøbing Falster Sygehus

Inden du kommer

Inden dit første besøg i ambulatoriet er der en speciallæge, der ud fra din henvisning har vurderet, hvor du skal møde, samt om der er behov for undersøgelser, før vi ser dig i ambulatoriet.

Du vil få tilsendt et spørgeskema, som vi vil bede dig udfylde, inden vi møder dig første gang. Medbring også en liste over tidligere sygdomme og en liste med medicin. For at forberede os bedst muligt før dit første besøg, kan det forekomme, at vi ringer til dig først. Det giver os mulighed for vurdere, om der er behov for supplerende undersøgelser inden vi ser dig. Vi kan dermed optimere dit forløb og spare dig for unødige besøg.

Dit besøg

Ved dit første besøg i ambulatoriet vil du typisk få optaget en journal, og vi vil sammen planlægge dit videre forløb. Det kan fx være planlægning af supplerende undersøgelser, operation eller kontrol.
Vi vil også sammen med dig planlægge om opfølgning kan foregå via brev, telefon eller videomøde.


Ventetid kan forekomme

Da vi har mange patienter hver dag, og selvom vi gør os umage med planlægningen, kan der opstå ventetid. Hvis du har tid til planlægning af operation, skal du påregne ekstra tid, da du skal ses af både kirurg, sygeplejerske, evt. have taget blodprøver samt tale med narkoselæge.

Pårørende

Ved dit ambulante besøg på hospitalet er det en god ide at have en pårørende med. De kan hjælpe dig med at genopfriske samtalen, når I kommer hjem.