Gå til indhold

Anal Inkontinens og Senfølge Ambulatorium - Kirurgisk Ambulatorium 1

Se kontaktoplysninger

Mindst 2 % af den voksne befolkning lider af afførings-inkontinens. Flere kvinder end mænd lider af problemet, og det skyldes både fødselsskader, og at kvinders ringmuskel er svagere end mænds. Op til 10 % blandt ældre har afføringsinkontinens. Frygten for et ”uheld” kan have store konsekvenser for livskvaliteten, men på trods af det, er der få som søger hjælp for problemer

Behandling hos special uddannede sygeplejersker

Afføringsinkontinens kan hos langt de fleste afhjælpes med simple metoder, som kostændring, fibertilskud, bækkenbundstræning, stoppende medicin eller tarmskylning (transanal irrigation). Vores specialist-uddannede sygeplejersker vil iværksætte og følge behandlingen. Hos få patienter opnår man ikke et tilfredsstillende resultat, og her kan man overveje kirurgisk behandling.

Patientskole

Alle vil blive tilbudt en patientuddannelse, hvor patienterne får viden og værktøjer, som kan hjælpe dem med at mestre problemet.

Indholdet i uddannelsen består af tværfaglig undervisning (sygeplejerske og fysioterapeut), hvor man lærer om tarmens funktion, fysiologi og om, hvordan man kan få kontrol over tarmtømningen med forskellige medikamenter og hjælpemidler. En stor del af tilbuddet er også erfaringsudveksling blandt patienterne og oplæg fra patienter, der tidligere har deltaget på patientuddannelsen og bidrager med egne erfaringer.

 

Sakral Neve Modulation

Én af de kirurgiske behandlingsmuligheder er sakral nerve modulation, en slags pacemaker til bækken bunden, som kan forbedre tarmtømningen og give et længere varsel, før man skal på toilettet

Senfølge                                               

En del af de patienter, som har gennemgået operation (og for nogle strålebehandling) for tyk- og endetarmskræft får senfølger. Der kan være tale om afføringsproblemer, blæreproblemer eller seksuelle problemer. Patienter med tarm-senfølger kan hjælpes med de samme metoder, som ved anal inkontinens (se ovenfor) hvorfor de tilbydes sammen forløb som beskrevet ovenfor.

Kontakt

Adresse

Sjællands Universitetshospital, Køge

Kirurgisk Afdeling

Mave-tarm Kirurgisk Ambulatorium

Blå fløj R1

Lykkebækvej 1, 1. etage

4600 Køge

Se kort

Sjællands Universitetshospital

Åbningstider

Alle hverdage kl. 8-15

Hvis du er nødt til at melde afbud!
Ring til os med det samme. Så kan vi indkalde en anden patient og undgå lange ventelister.

Ring til os

Alle hverdage kl. 9-13

Tlf. 47 32 31 81

Tlf. 47 32 31 81