Gå til indhold

Vejrtrækning og afspænding​​

Se kontaktoplysninger
En god vejrtrækning kan både virke afspændende, lindre fødselssmerter og fremme fødslen. Læs mere her.

Vejrtrækning og afspænding

Da fødselsveer er en stor fysisk anstrengelse, er vejrtrækningen under fødslen af betydning. En dyb, rolig og langsom vejrtrækning kan fremme afspændingen og give en følelse af kontrol i forbindelse med veerne. På fødegangen hjælper dig til en rolig vejrtrækning.

Du behøver ikke at have øvet dig i vejrtrækning inden fødslen, men hvis du ønsker det, kan du prøve at bruge den under de kraftige plukkeveer i den sidste del af graviditeten.

Jordemoderen kan i en af de sidste konsultationer eller under fødslen vise dig, hvordan du kan trække vejret i forbindelse med en ve.

Afspænding kan også fremmes af musik, som påvirker vores stemningsleje, og derved mindsker udskillelsen af stresshormoner. Musik har en beroligende effekt og kan flytte dit fokus fra smerten.

Medbring gerne musik og evt. en lille højtaler. Der findes på vores fødestuer cd-afspillere, men du skal selv sørge for at medbringe en cd.​

Kontakt

Adresse

Sjællands Universitetshospital, Roskilde

Graviditet, fødsel og barsel

Sygehusvej 10

4000 Roskilde

Se kort

Find vej til Sjællands Universitetshospital, Roskilde

Besøgstider

Vi har fri besøgstid - vis hensyn. Hviletid kl. 12.30-14.30 og efter kl. 21.00

Ring til os

Mandag-torsdag fra kl. 9.00-15.00
Fredage fra kl. 9.00-14-00

Giv os besked, hvis du er nødt til at melde afbud, ændre din tid eller er forsinket. Så kan vi indkalde en anden, og undgå lange ventetider.