Gå til indhold

Personcentreret praksis

Personcentreret praksis (PCP) indgår som en del af Forskningsstrategien på Sjællands Universitetshospital. Her kan du finde information og links til alt om PCP.

Forståelser af og definitioner på hvad en personcentreret praksis er, er mangfoldige både internationalt og nationalt.

På Sjællands Universitetshospital forstår og definerer vi personcentreret praksis ud fra sygeplejerske og professor Brendan McCormacks forståelse: ”Personcentreret pleje og behandling er en tilgang til praksis, som etableres gennem pleje- og behandlingsmæssige relationer mellem alle sundhedsprofessionelle, patienter/borgere og pårørende". 

Personcentreret pleje og behandling understøttes af værdier som: gensidig respekt og forståelse, respekt for det enkelte individ og rettigheden til selvbestemmelse.

Sjællands Universitetshospital er pr. juni 2020 blevet optaget som medlemmer i International Community of Practice for Person-centred-Practice (ICoP). Dette betyder et styrket internationalt samarbejde om udvikling og forskning af personcentreret praksis.

Som en del af det internationale samarbejde, har vi udviklet en handleplan for at arbejde med personcentreret praksis på Sjællands Universitetshospital (planen er på engelsk). Planen bliver løbende revideret og opdateret. 

Her kan du læse artikler med personcentreret praksis som emne:

Hølge-Hazelton et al (2021). Implementing a vision of person-centredness across a new university hospital in Denmark. 

Thomsen et al (2021). Udvikling af personcentrerede praksiskulturer på et universitetshospital: Muligheder og udfordringer.

Kontakt

Adresse

Sjællands Universitetshospital, Roskilde

Forskningsstøtteenheden

Munkesøvej 14

4000 Roskilde

Se kort

Sjællands Universitetshospital

Ring til os

Tlf. 47 32 19 02

Tlf. 47 32 19 02