Gå til indhold

Følgesygdomme af overvægt

Se kontaktoplysninger

Udviklingen i antallet af mennesker med overvægt eller svær overvægt er alarmerende over det meste af verden. Fedmeepidemien er betinget af mange faktorer med både fysiske, psykologiske og kulturelle aspekter.

Antallet af mennesker med overvægt formodes at stige over de kommende 20 år. I Danmark lider 18,5 % af den voksne befolkning af svær overvægt med et BMI over 30, og antallet er fortsat stigende. Den ubehandlede svære overvægt betyder øget risiko for udvikling af følgesygdomme, forkortet levetid og forringet livskvalitet.

Alle overvægtige patienter kan tabe sig, men for langt de færreste vil der være tale om et varigt vægttab. Næsten alle svært overvægtige tager det på igen, de har tabt. De er fanget i en ond cirkel, som de ikke kan kontrollere, lige meget hvor kraftig deres motivation er. 

Svær overvægt er en alvorlig kronisk tilstand, som ofte ledsages af følgesygdomme. De hyppigst forekomne er:

  • Diabetes type 2
  • Hjerte-/kar-sygdomme
  • Forhøjet blodtryk
  • Problemer med led- og bevægeapparatet
  • Søvnapnø
  • Øget fremkomst af visse kræftsygdomme.

Behandlingen af patienter med svær overvægt og fedmerelaterede sygdomme kræver medicinsk ekspertise med specialviden og interesse for området. Du møder derfor vores medicinske læge ved din første samtale i Bariatrisk Klinik.

Kontakt

Adresse

Sjællands Universitetshospital, Køge

Kirurgisk Afdeling

Kirurgisk Bariatrisk Ambulatorium

Blå fløj R1

Lykkebækvej 1, 1. etage

4600 Køge

Åbningstider

Hverdage

Ring til os

Mandag-torsdag: Kl. 9.00-15.00. Fredag: Kl. 9.00-14.00

Ring til os

Tlf. 47 32 15 05

Tlf. 47 32 15 05

Skriv til os

Øvrig information

Hvis du er nødt til at melde afbud: Ring til os med det samme. Så kan vi indkalde en anden patient og undgå lange ventelister.​