Gå til indhold

Optøede æg (FET)

Par kan benytte tidligere nedfrossede, befrugtede æg fra tidligere behandling. Befrugtede æg - frosne blastocyster - må ligge nedfrosne til kvinden fylder 46 år.

Behandling med optøede æg

Efter reagensglas-behandling (IVF eller ICSI) er der ofte mulighed for at fryse befrugtede æg. Befrugtede æg bliver vurderet af bioanalytikeren.

Det æg med bedste 'karakter', som giver bedst mulighed for graviditet, lægges op i livmoderen fem dage efter ægudtagning. Hvis der er flere befrugtede æg med gode 'karakter', fryses disse ned.

Senere kan de optøs enkeltvis, og blive lagt tilbage i livmoderen med henblik på graviditet.

Underskrift til samtykke

Man skal per lov underskrive en formular, der giver tilladelse til, at æggene må nedfryses. I får en kopi, så I selv ved hvor mange æg I har på frys. I skal begge underskrive. Når æggene skal tøs op igen, skal I også begge give tilladelse til dette ved en underskrift.

Derfor er det en god idé, at I begge er tilstede, når I laver aftale om nedfrysning, og ved den samtale hvor optøning planlægges.

Hvornår bruges fryse-æg

Har I været gennem reagensglas-behandling uden at have opnået graviditet, og har fået æg i fryseren, skal I bruge fryseæg før fornyet reagensglas-behandling.

 

Barn 2

Hvis I har fået barn vha. reagensglas-behandling, kan I stadig bruge jeres fryseæg mhp. at opnå graviditet til 'barn 2'.

Æggene skal bruges inden kvinden fylder 46 år. Vi anbefaler at du ikke ammer, når du opstarter behandling med brug af fryseæg.

Kontakt klinikken når I føler jer parat til at bruge de nedfrosne æg, så I kan få tid til en opfølgende samtale og få lagt en plan. Husk at begge skal være tilstede for at underskrive tilladelse til optøning.

 

I tilfælde af mandens død

Det er jo aldrig behageligt at skulle forholde sig til, at en af os skulle gå bort.

Men hvis det skulle ske, at manden i jeres forhold skulle dø, kan kvinden bruge jeres æg fra fryseren, men kun hvis I har bedt om, og underskrevet, en særlig blanket vedrørende dette forinden.

Hvis I ønsker det, skal I henvende jer til personalet omkring dette.

Adresse

Sjællands Universitetshospital, Køge

Fertilitetsklinikken

Lykkebækvej 14

4600 Køge

Se kort

Find vej til Sjællands Universitetshospital, Køge

Ring til os

Sekretær:
Træffes mandag-fredag kl. 9.00-12.00 og 14.00-15.00

Sygeplejerske:
Træffes mandag-fredag kl. 13.00-14.00

Laboratorie:
Tidsbestilling til sædanalyse
mandag-fredag kl. 11.00-12.00

Sekretariat

Tlf. 47 32 12 60

Tlf. 47 32 12 60

Sygeplejerske

Tlf. 47 32 12 60

Tlf. 47 32 12 60

Laboratorie

Tlf. 47 32 12 59

Tlf. 47 32 12 59

Skriv til os

Øvrig information

Behandling af ufrivillig barnløshed for kvinder og par, der ønsker sig et barn, baseret på nyeste viden.