Gå til indhold

Indflytning 2022 - når Fremtidens SUH bliver nutid

Fra den 17. til den 21. august flytter de første afdelinger ind i det nye hospital.
​Den nye bygning er godt på vej. Regionen får nøglerne den 15. juni, og vi flytter ind fra den 17. august.

Den 21. august 2021 er den dag, vi flytter ind i Fremtidens SUH. Den dag de første patienter flytter ind i den første nye bygning i Køge. Den dag, Fremtidens SUH bliver nutidens nye SUH – både for de første seks afdelinger, der flytter, og for os alle sammen.

Rammerne er spritnye. Nye patientstuer, nye ambulatorier, nye personalerum og kontorer, nye logistikrum og logistikløsninger – herunder nye måder at få varer leveret på. Bygningen er et nyt lærred, der venter på, at vi er med til at fylde det ud med liv, farve og hverdag, der bliver til billedet af Fremtidens SUH – vores nye SUH.

Flytning – nyt for hele SUH

Det er den første store flytning med afdelinger, personale og patienter. Derfor er vi alle flyttepionerer. Det er nyt territorium – også for de, der ikke selv flytter, men som får opgaver ift. at hjælpe og understøtte de flyttende afdelinger og personale. Det er en proces, vi ikke har prøvet før, for der følger mange nye arbejdsgange med den nye bygning.

Som alle nybyggere vil vi, trods grundigt forarbejde og erfarne hjælpere, støde på uforudsete udfordringer, der rykker ved processen. Det kræver, at vi arbejder sammen, både på tværs af hospitalet og i regionen, for at få den bedste proces og en god indflytning.

Indflytningen var oprindeligt planlagt til februar 2022. Men Covid-19 forsinkede byggeriets færdiggørelse og har dermed også rykket indflytningen til august.

Nøgledatoer for flytningen

Indflytningen begynder onsdag den 17. august med flytning af særligt udstyr og ambulatorier og runder af søndag den 21. august, hvor patienterne bliver flyttet. Tidspunktet for indflytning er bestemt af to datoer i byggeriets tidsplan, som SUH ikke har kunnet påvirke:

15. juni - hvor regionen får nøglen til den nye bygning
1. september - hvor SUH skal overdrage de gamle bygninger til nedrivning
Udfordringen er derfor det korte tids-vindue fra 15. juni til 16. august, som vi har til at blive klar til indflytningen. I den periode skal den nye bygning gøres klar til brug, og det koordineres mellem de flyttende afdelinger, Driftsafdelingen, KIT, Medico, IPL, Apoteket og Staben, der kommer til at arbejde på højtryk.

Indflytningen kan ikke ske senere end den 21. august, fordi Driftsafdelingen skal have tid til at afkoble de tekniske installationer og rydde de bygninger, vi flytter ud af.

Træning i den nye bygning

Alle flyttende medarbejdere bliver tilbudt mulighed for at komme ind i bygningen og træne de nye systemer og arbejdsgange, så alle er godt klædt på og har et grundkendskab og kan føle sig sikre allerede fra første dag.

I den nye bygning er vi alle nye – ingen er eksperter i den, når vi får nøglen, og de gamle arbejdsgange flytter ikke med. Derfor er det vigtigt med adgang til træning, og at nogle også får lidt ekstra uddannelse og kan fungere som superbrugere eller FSUH-guides i de første uger.

Der er afsat ca. fire timer per person til træning i den nye bygning, og den finder sted i uge 26 og 27 - fra den 27. juni til 8. juli. Træningen vil bestå af en rundvisning med poster – et slags orienteringsløb - hvor man fx kan

  • afprøve nedkastskakten, rørposten, patientkaldet og velkomststanderen

Derudover får alle flyttende afsnit tildelt et område, hvor afsnittet selv afvikler træning af et par udvalgte arbejdsgange. Det kan fx være

  • medicinering, varehåndtering i den nye logistikkerne, hjertestop, skyllerumsprocedurer i nye rum

- eller noget helt andet, som afsnittet vurderer er relevant for forskellige faggrupper eller teams. Der bliver derudover særlig træning for hjertestop- og MATteams.

Sommerferie-planlægning

I træningsugerne 26 og 27 og i de to uger 33 og 34 omkring indflytningen skal alle lære bygningen at kende og flytte trygt ind i den – både personale og patienter.

I flytteugerne og til dels i træningsugerne bliver der derfor behov for, at en større del af personalet er til stede end normalt om sommeren. Det betyder, at der i netop de uger vil være mindre mulighed for at afvikle ferie. Det gælder i flytteugerne både det personale, der flytter, og personale i funktioner, der understøtter flytningen.

- Vi har haft flere drøftelser i OmrådeMED for at sikre, at det påvirker medarbejderne mindst muligt. Alle kan holde sommerferie, men valgmulighederne er mere begrænsede end normalt. Det er selvfølgelig ærgerligt, men vi bliver nødt til at overholde flyttetidspunktet, siger Lone Haagen Kikkert, næstformand i OmrådeMED.

Sommerferieplanlægning foregår som sædvanligt mellem medarbejdere og ledere – men rammerne er i år lidt anderledes, så vi sikrer fælles træning, og at alle er godt om bord i træning og flytning.

Træningen kan ikke gå i gang tidligere, for Driftsafdelingen, KIT, Medico m.fl. har brug for tiden fra den 15. til den 26. juni til at gøre træningsetagerne klar. Der skal gøres rent, eventuelle mangler skal udbedres, skriveborde, stole og pc’er skal stilles op, og depoter, skabe og medicinrum skal fyldes. I ugerne efter træningen følger en lang række andre forberedelser og tests af nye systemer og arbejdsgange.

Nedsat aktivitet ifm. flytning

- Vi arbejder i øjeblikket på at sikre, at vi i flytteugen og i ugerne lige efter får nedsat aktivitet på de flyttende afdelinger. Det er rigtigt vigtigt, så der skabes bedre tid til at lære den nye bygning at kende, til den nødvendige træning og til justeringer, så vi er helt klar til at tage imod patienterne og alle kan være trygge i den nye bygning, siger sygehusdirektør Niels Würgler Hansen.

Justeringerne efter indflytningen er en del af flytningens fjerde og sidste fase: På plads i de nye rammer. Flytningens sidste fase løber fra indflytningen til og med november.

FAKTA

  • Vi flytter ind i Fremtidens SUH fra den 17. til den 21. august 2022 – først ambulatorier og til sidst patienter.
    Den nye bygnings areal er 114.000 kvadratmeter – det svarer ca. til 760 almindelige parcelhuse.
    Den første store flytning omfatter afsnit fra seks kliniske afdelinger – ca. 670 ansatte, ca. 180 senge og ca. 65 ambulatorierum. Flytningen påvirker derudover mange ansatte i støttefunktioner som Terapien, Service, Teknisk Afdeling og Klinisk Biokemisk afdeling.

De seks kliniske afdelinger, der flytter:

  • Kirurgisk Afdeling: Kirurgisk Ambulatorium og sengeafsnit A1, A2, A3
  • Medicinsk Afdeling: Geriatrisk Ambulatorium, Bariatrisk Klinik og sengeafsnit M3
  • Ortopædkirurgisk Afdeling: Sår Ambulatorium, Ryg Centeret, Artroskopisk Ambulatorium og sengeafsnit H1 og H3
  • Øre-, Næse-, Hals- og Kæbekirurgisk Afdeling: Tand-, Mund- og Kæbekirurgisk Ambulatorium, Søvnapnøklinikken, Øre,- Næse- og Halskirurgisk Ambulatorium og sengeafsnit E1
  • Akutafdelingen: Korttidsafsnittet
  • Anæstesiologisk Afdeling: Tværfagligt Smertecenter