Gå til indhold

13-2-2024: Parathedsarbejdet i gang i Laboratoriehuset

Se kontaktoplysninger
I slutningen af januar gik parathedsarbejdet for Laboratoriehuset i gang. Det handler om at få kendskab til de nye faciliteter og udfordringer.
Formand for parathedsarbejdet, cheflæge Bettina Filtenborg-Barnkob, og funktionsleder Preben Riber Hansen på rundvisning i det nye Laboratoriehus.

I slutningen af januar gik parathedsarbejdet for Laboratoriehuset i gang, og parathedsgruppen med medarbejdere fra de fem laboratorieafdelinger har afholdt de første to møder.

Man arbejder ud fra et scenarie, hvor alle fem laboratoriespecialer bliver repræsenteret på SUH Køge som led i at understøtte regionens universitetshospital.

Parathedsgruppen arbejder for at give alle medarbejdere, der skal flytte ind i Laboratoriefløjen, et grundlæggende kendskab til de nye faciliteter og udfordringer. Det gør gruppen bl.a. ved at finde frem til de områder, der kræver forberedelse i afdelingerne – enten tværgående forberedelse (fx rørpost) eller individuelt i en afdeling (fx nye arbejdsgange i egne laboratorierum).

Rundvisning i Laboratoriehuset

Til første møde i den nye bygning var der introduktion til parathedsarbejdet ved formand for parathedsgruppen Bettina Filtenborg-Barnkob, cheflæge i Patologiafdelingen, og ved programsekretariatet for Fremtidens SUH. Herefter gik alle på rundvisning i den nye bygning, hvor der var lejlighed til at kigge lidt nærmere på afdelingernes egne kommende områder og stille spørgsmål til programsekretariatets medarbejdere og til Driftsafdelingens to deltagende funktionsledere, Helle Hansen fra Service og Preben Riber Hansen fra Teknisk Afsnit.

Driftsafdelingen på SUH Køge har overtaget drift- og vedligeholdelsesansvaret for Laboratoriehuset.

Personaleflow og vareflow

Parathedsgruppen besluttede efterfølgende at arbejde med flow i bygningen på to områder:

  • Vareflow
  • Personaleflow (internt og eksternt)
    Parathedsgruppens medlemmer arbejder eksempelvis med at få overblik over, hvilke personalegruppe og eksterne samarbejdspartnere, der dagligt færdes i afdelingen og ser på adgangsforhold ud fra afdelingens formodede placering i Laboratoriefløjen.

Ved andet møde i parathedsgruppen besluttede man at arbejde videre med flow på yderligere to områder:

  • Prøveflow
  • Affaldsflow

Parathedsgruppen mødes igen i midten af marts og mødes herefter månedligt frem mod sommerferien.

Den store hal i laboratoriefløjen, hvor analysebåndet til prøver skal opsættes.

Kontakt