Gå til indhold

Godt nyt for rygpatienter

Nyt rygcenter samler behandlingen ét sted og vil give patienter med rygproblemer et bedre tilbud.

Cheflæge på Ortopædkirurgisk Afdeling Thomas Juul Sørensen (til venstre) og sygehusdirektør Niels Würgler Hansen (til højre).
Cheflæge på Ortopædkirurgisk Afdeling Thomas Juul Sørensen (tv) og sygehusdirektør Niels Würgler Hansen (th).

Torsdag den 1. juni har vi indviet det nye Rygcenter Sjælland i Køge, hvor Ortopædkirurgisk Afdeling nu tilbyder patienterne mere strømlinede forløb med mindre ventetid og færre besøg.

Som noget nyt møder patienterne både rygkirurg, ryg-reumatolog og ryg-fysioterapeut i samme center – ligesom de også kan finde sårambulatoriet og gipsambulatoriet tilknyttet rygcentret. Helt lavpraktisk betyder det, at hvis patienten møder op til en konsultation hos kirurgen, bliver undersøgt og kirurgen vurderer, at lige denne patient vil have mere gavn af en god fysioterapeut, så kan de sammen gå til fysioterapeuten længere henne ad gangen og få den nye vurdering med det samme.

Hidtil har patienten været nødt til at tage hjem og få en ny henvisning fra den praktiserende læge til en anden dag.

- Vi har nu fået et utroligt professionelt set-up, hvor patienter med ryglidelser vil opleve mere stringente forløb og bare én indgang til at få den specialiserede hjælp, de har brug for sagde sygehusdirektør Niels Würgler Hansen, der ønskede tillykke med det nye center og klippede den røde snor sammen med cheflæge på Ortopædkirurgisk Afdeling Thomas Juul Sørensen, som sagde:
- Vi ønsker at skabe et stærkere tværfagligt samarbejde, hvor ortopædkirurger, reumatologer og terapeuter arbejder tættere sammen omkring patienterne. Vi håber også, at vi kan være med til styrke den faglige udvikling i hele regionen i et stærkt fællesskab med rygcentrene på de andre sygehus.