Gå til indhold

Klinisk diætist

Få erfaring med kostanamneser, diætbehandling ved forskellige sygdomme, ernæringsterapi, sonde- og parenteral ernæring. Der er mange muligheder som diætiststuderende.

Sådan bliver du diætiststuderende på Sjællands Universitetshospital

Uddannelsen

Uddannelsen som klinisk diætist tager 3,5 år og kombinerer faglig undervisning på Absalon i Slagelse med en 10 ugers praktisk på et hospital. Som studerende på Absalon kan du komme i praktik i vores Enhed for Klinisk Ernæring, som har praktikpladser både i Køge, Roskilde, Næstved og Nykøbing Falster.

Uddannelsen på Sjællands Universitetshospital

Som klinisk diætiststuderende skal du på 6. semester i en 10 ugers sygehuspraktik, som for eksempel kan foregå på Sjællands Universitetshospital. 

Her vil du se mange patienter med blandt andet kræft, nyresygdomme, svær overvægt, diabetes, mavetarmsygdomme, lungesygdomme, hjertekarsygdomme og børnesygdomme.

Nøglepersoner på Sjællands Universitetshospital  

I din 10 ugers praktikperiode møder du i første omgang din praktikvejleder og dine nye kolleger, som du på skift følger. Praktikvejlederen er din vejleder igennem alle 10 uger og sammen opstiller I mål og ønsker for praktikken, så du får så god og lærerig en praktik som muligt.

Det særlige uddannelsesmiljø på Sjællands Universitetshospital 

Vi har et godt studiemiljø; du kan møde studerende fra andre sundhedsfaglige uddannelser, og der er mulighed for at følge tværfaglige samarbejdspartnere. Vi vægter et højt fagligt diætetisk niveau, så du får den bedst mulige uddannelse.