Gå til indhold

Fysioterapeut

Som fysioterapeut studerende på Sjællands Universitetshospital, får du indblik i forskellige patientforløb på et akuthospital. Du er en del af praksis og får sparring og vejledning til at sætte dine faglige og personlige kompetencer i spil. 

Vil du være fysioterapeut studerende på Sjællands Universitetshospital?

Om Uddannelsen

Fysioterapeutuddannelsen er en 3½ års professionsbacheloruddannelse. 

  • Studiet er SU-berettiget
  • 20% af uddannelsen foregår i klinisk praksis
  • Optagelse foregår via den koordinerede tilmelding (KTO).

I forbindelse med din uddannelse kan du ønske at komme i praktik på Sjællands Universitetshospital, enten i Køge eller i Roskilde.

Uddannelsen på Sjællands Universitetshospital

Du kan komme i praktik på Sjællands Universitetshospital i Køge eller Roskilde i følgende semestre:

  1. semester: 3 ugers praktikforløb – intro til fysioterapi på et akuthospital
  2. semester: 8 ugers praktikforløb i ortopæd kirurgisk, neurologisk eller medicinsk speciale
  3. semester: 8 ugers praktikforløb i ortopæd kirurgisk, neurologisk eller medicinsk speciale
  4. semester: 9 ugers praktikforløb i ortopæd kirurgisk, neurologisk eller medicinsk speciale
  5. semester: 3 ugers valgfrit praktikforløb.

Som fysioterapeutstuderende på Sjællands Universitetshospital, har du mulighed for at være en del af en afdeling med et højt fagligt niveau med fingeren på pulsen, engagerede og dygtige kollegaer, som er vant til at have studerende. Du kommer til at samarbejde tæt med fysioterapeuter og ergoterapeutstuderende, samt andre tværfaglige samarbejdspartnere. 

Sjællands Universitetshospital er et arbejdssted, hvor den kliniske undervisning bliver prioriteret og støttet af både ledelsen og medarbejderne. Fysioterapeuter og ergoterapeuter har et tæt samarbejde.

Du og dine medstuderende får eget kontor og kommer til at indgå i et tæt samarbejde med den kliniske underviser igennem hele praktikforløbet.

Der er som regel fire fysioterapeutstuderende i praktik samtidig, hvilket skaber mulighed for sparring, socialt fællesskab og sammenhold. Der er trygge og veletablerede læringsrum med sparring og konstruktiv feedback fra din kliniske underviser og afdelingens øvrige terapeuter. Der er mulighed for at  følge færdiguddannede fysioterapeuter og selv afprøve dine færdigheder og tværfaglige samarbejdsevner. 

Nøglepersoner i din praktikperiode 

I din praktik her på Sjællands Universitetshospital, møder du allerede den første dag, din kliniske underviser i fysioterapi. Den kliniske underviser sørger for, at du falder godt til i afdelingen, samt at du bliver introduceret til relevante specialer, kan finde rundt i huset og finde de ting, du har brug i forbindelse med din praktik. Du har primært den samme kliniske underviser igennem hele dit praktikforløb, for at sikre dine læringsmål og udvikling igennem praktikforløbet.

 

Det særlige uddannelsesmiljø 

Foruden høj faglighed og tæt samarbejde mellem fysioterapeuter og ergoterapeuter i afdelingen, er der stort fokus på udviklings- og forskningsprojekter i egen afdeling eller på tværs af afdelinger. Projekterne kan både være bachelorprojekter, master-, kandidat- eller Ph.d.-afhandlinger. vi prioriterer udvikling og forskning højt.

Her sætter vi pris på, at der er god plads til smil og latter i dagligdagen.

Afdelingerne afholder mange forskellige sociale aktiviteter i løbet af året, som du kan deltage i.

 

Læs mere om uddannelsen

www.ug.dk

www.fysio.dk