Gå til indhold

SmartClinic

Se kontaktoplysninger
Projektet vil udvikle en generisk model for digitaliserede behandlingsforløb for patienter med kronisk sygdom

På tværs af programregionen ses en stigning i antallet af patienter med kronisk sygdom, som optager op mod 80% af sundhedsvæsenets ressourcer og skaber forlængede ventetider og behandlingsforløb.

I dag er proceduren, at patienter med en kronisk sygdom kommer til regelmæssige kontroller i sundhedsvæsenet – også i perioder, hvor patienterne er stabile og ikke oplever sygdomsudbrud.

Der er behov for at gentænke de ambulante patientforløb (dvs. behandling og kontrol uden hospitalsindlæggelse). Det kan gøres ved at anvende sundhedsteknologi til at sikre god patientmonitorering og frigive tid på hospitalet, så akut syge patienter kan behandles inden for en kortere tidsramme.

Støtteprogram:  Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak

Projektløbetid:  1.9.2023 – 31.8.2026

Projektbudget: 16.231.889 DKK

Projektets formål er at udvikle en generisk model for digitaliserede behandlingsforløb af patienter med kronisk sygdom. I projekt SmartClinic anvendes sygdommen kronisk mavetarmsygdom (Inflammatory Bowel Disease, kaldet IBD) som case med henblik på at udvikle og afprøve en model for digitaliserede behandlingsforløb, der på sigt kan anvendes inden for andre medicinske specialer med kronisk sygdom.

De fire projektpartnere i Danmark og Sverige består af:

Sjællands Universitetshospital, virksomheden Visikon, Skånes Universitetssjukhus og Handelhögskolan ved Göteborg Universitet. Partnerne skal i fællesskab udvikle en generisk model for ambulant kontrol og behandling af patienter med kroniske sygdomme.

Den generiske model kombinerer selvmonitorering med avanceret, digital teknologi og online kontrol med mere effektiv akutbehandling i klinikken, hvor der gøres brug af sundhedsteknologi på en ny måde. Løsningen udvikles sammen med patienterne i et brugerinddragende set-up.

SmartClinic er finansieret af Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak med midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

Kontakt

Adresse

Sjællands Universitetshospital

Staben

Forskningsenheden i Staben

Lykkebækvej 1

4600 Køge

Ring til os

Enhedschef Søren Tvilsted

Tlf. 21 51 90 69

Tlf. 21 51 90 69