Gå til indhold

Massive Weightloss

Find information om Massive Weightloss (MWL-kirurgi).

Hvad er MWL-kirurgi?
MWL-kirurgi er hudreducerende kirurgi efter massivt vægttab.

Hvis man har tabt sig mange kilo, er det ikke altid, at huden kan trække sig sammen igen – uanset hvor sundt man spiser, eller hvor meget motion, man dyrker. Det gælder særligt på maven, på ryggen og på overarme eller inderlår. Hos nogen er hudoverskuddet så stort, at det giver daglige problemer og fysiske gener, kan der være behov for en operation.

Udredning

Løshed af huden opstår naturligt med alderen og ved vægttab. Derfor har Sundhedsstyrelsen lavet krav, man skal opfylde, før man kan blive opereret for hudoverskud pga. massivt vægttab.

Man skal have tabt sig til et body mass index (BMI) under 30, og man skal have tabt sig mere end 15 BMI-point i alt. Et massivt vægttab er en stor ændring for kroppen, og derfor skal man have været vægtstabil i mindst seks måneder, før man kan opereres. Derudover skal man være sund og rask i det øvrige og undgå al tobak i seks uger inden udredning begynder.

Behandling

Selve operationen udføres i fuld bedøvelse. Hudoverskuddet fjernes, og huden syes sammen i tre lag med plastikkirurgiske teknikker. Mindre operationer på overarme eller inderlår kan udføres som sammedagskirurgi uden behov for overnatning på hospitalet, men større operationer på mave og ryg kræver oftere indlæggelse natten over. Evt. anlægges dræn, hvis der opereres på mave og/eller ryg. Hvis der er grundlag for at operere flere steder, vil det som regel være den største af operationerne, der laves først.

​Opfølgning

Efter operationen kan der være behov for kontrol, hvis der skal fjernes tråde. Ved behov for fjernelse af tråde​, kaldes du ind i ambulatoriet efter ca. 14 dage.
Efter en MWL-operation skal man bruge kompressionsforbinding i fire-seks uger. Kompressionsforbindingen skal bruges nat og dag de første to-tre uger – de næste to-tre uger kan man nøjes med at bruge den i dagtimerne og sove uden.

Vi planlægger også en tremånederskontrol til tidlig vurdering og samtale om resultatet af operationen.