Gå til indhold

Brystkirurgisk Ambulatorium

Vi undersøger, behandler og rekonstruerer patienters bryster efter brystkræft og godartede sygdomme i brystet. Her får du en optimal tværfaglig behandling og vi lægger vægt på, at du er involveret i alle beslutningsprocesser i dit forløb.

Undersøgelse og behandling

Vi behandler patienter med benigne lidelser i brystet og brystkræft. De væsentligste områder dækker:

 • Brystkorrektion
 • Brystrekonstruktion
 • Brystkræft og tilbagefald af brystkræft
 • Onkoplastisk brystkirurgi

​Dit forløb

Som nyhenvist patient møder du i brystkirurgisk ambulatorium til undersøgelse og planlægning af det videre forløb.

I de fleste tilfælde vil du være henvist til brystkirurgisk ambulatorium på baggrund af et fund ved mammografi.

Meld din ankomst

Som patient kan du melde din ankomst til begge ambulatorier på velkomststander/tjek-in-maskine ved receptionen (både ved at taste cpr.nr. og anvende sygesikringskort).

På Afsnit for Brystundersøgelser, hvor mammografien foretages, får du udleveret en kuvert med forskellige informationsmateriale samt nogle skemaer. Det er vigtigt, at du udfylder skemaerne og medbringer dem ved dit første besøg i brystkirurgisk ambulatorium.

I sjældne tilfælde kan din praktiserende læge vælge at henvise dig direkte til brystkirurgisk ambulatorium. I så fald vil du modtage et indkaldelsesbrev, informationsmateriale og skemaer i din eBoks (hvis du har fravalgt eBoks, vil du modtage et almindeligt brev). Hvis du ikke har mulighed for at printe skemaerne ud, kan du få dem udleveret hos sekretæren i skranken, og du kan udfylde dem i venteværelset.

Første besøg i ambulatoriet

Ved dit første besøg i brystkirurgisk ambulatorium bliver der lagt en plan for, hvad der videre skal foregå. Hvis vi vurderer, at du skal opereres, vil operationen foregå på et senere tidspunkt i dagkirurgisk afsnit.

Kontaktsygeplejerske

Du kan komme i kontakt med din kontaktsygeplejerske ved at ringe til brystkirurgisk ambulatorium, hvor en lægesekretær kan lægge besked. Det er også muligt at skrive til afsnittet via minSP.

 

Vi har mange ambulatoriestuer med forskellige funktioner. Du kan derfor ikke regne med at blive kaldt ind i samme rækkefølge, som du er mødt.

Mens du venter

Vi har mange patienter til undersøgelse og behandling hver dag. Hvis der kommer alvorligt syge patienter med akut opstået eller livstruende sygdom, kan der opstå ventetid. Så kan vi blive nødt til at rykke vores aftale med dig.

Vi gør alt, hvad vi kan for at holde de aftalte tider. Er der ventetid i ambulatoriet, informerer vi dig løbende.​​ Mens du venter, kan du tage plads i venteværelset, tage noget at drikke, og bruge vores gæstenet (wifi). Eventuel kode får du udleveret af personalet.

Besøg på sygehuset: Vigtig information

Du ka​n gøre en forskel

Som pårørende kan du støtte og hjælpe. Både praktisk, men også ved at lytte og stille spørgsmål.

 • Tag med på sygehuset.
 • Hjælp med det praktiske.
 • Lyt efter og husk, hvad personalet fortæller.
 • Stil spørgsmål til undersøgelser og behandling. Skriv gerne spørgsmålene ned hjemmefra.

Husk som gæst på sygehuset

 • Vask og sprit dine hænder.
 • Vis hensyn til personalet og andre patienter.
 • Sæt din telefon på lydløs.
 • Benyt høretelefoner, hvis du hører musik eller ser film på din telefon, tablet eller computer.

Hygiejne

Rene hænder redder liv – bakterier og virus spreder sig via hænderne. Vask dine hænder grundigt - og sprit dem af bagefter. Så er risikoen for at sprede bakterier mindre. 

Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies