Gå til indhold

Sengeafsnit C10

Se kontaktoplysninger
På Børne- og Ungeafdelingens sengeafsnit C10 har vi indlagte børn og unge til undersøgelse og behandling af såvel medicinske som kirurgiske forløb.

Undersøgelse og behandling

Vi undersøger, behandler og plejer børn og unge med medicinske og kirurgiske sygdomme, bl.a.:

Ved at følge links'ene kan du læse mere om undersøgelse og behandling af de forskellige sygdomme.

 

Modelfoto

Indlæggelse

En indlæggelse på sengeafsnit C10 kan enten være akut fra Børne- og Ungemodtagelsen, eller den kan være planlagt.

Akut indlæggelse

Ved en akut indlæggelse bliver barnet eller den unge i første omgang modtaget af plejepersonalet i Børne- og Ungemodtagelsen, der taler med familien og registrerer de vigtige vitale tal for bl.a. temperatur, vejrtrækning og vægt.

Herefter tildeles barnet en farvekode, der angiver hvor hurtigt det er nødvendigt at lægen tilser barnet. Man tilses derfor ikke altid i den rækkefølge man ankommer, og ventetid må påregnes. Tiden bruges til observation af barnet. Plejepersonalet vil evt. opstarte delvis behandling og afvente effekten af den. 

Barnet tilses og vurderes herefter af en læge, der lægger en undersøgelses- og behandlingsplan. Opholdet vil typisk strække sig over nogle timer, inden der er lagt en plan for det videre forløb. Nogle patienter kan efter vurdering, kortvarig behandling og information sendes hjem igen, mens andre bliver indlagt på sengeafsnit C10.

Planlagt indlæggelse

Hvis barnet eller den unge indlægges planlagt, medfølger praktiske informationer sammen med indkaldelsen.

Ved en planlagt indlæggelse er det en god ide at forberede barnet så godt som muligt. Tal om hvorfor barnet skal indlægges og hvad der skal ske når I ankommer til hospitalet. Gode snakke derhjemme giver større tryghed for barnet, der skal indlægges.

På sengeafsnittet får barnet og familien pleje og information, som tilpasses alder, udvikling og familiens behov. Patienten tilses løbende og der bliver gået stuegang efter behov.

Barnet er tilknyttet en fast sygeplejerske hver dag. Hvis indlæggelsen strækker sig over længere tid, forsøger vi, så vidt muligt, at det er de samme sygeplejersker, der tilser barnet.

For at sikre et trygt og godt ophold, er det vigtigt at I fastholder jeres normale rutiner i det omfang, det kan lade sig gøre. Det vil sige, at barnet bliver vasket og klædt på ligesom derhjemme, og at I hygger, nusser og evt. trøster på samme måde som I altid gør.

Der er altid én forælder medindlagt sammen med barnet.

Samarbejde

Vi har et stort fokus på, at patienten og familien føler sig trygge og velinformerede omkring undersøgelse og behandling, og vi lægger vægt på et trygt og godt samarbejde med forældrene til vores patienter. I kan derfor regne med at:

  • Vi tager godt imod jer og jeres barn.
  • Vi tilrettelægger barnets behandlingsforløb så godt som muligt.
  • Vi har et tæt samarbejde med jer under hele forløbet.
  • Vi vil give gode råd og vejledning i det omfang, der er brug for det.

Vi regner med at:

  • I selv bestiller mad til barnet og den overnattende pårørende.  NB. Vær opmærksom på at få afleveret bestillingssedler til tiden.
  • I overholder de håndhygiejniske forholdsregler på afdelingen.
  • I hjælper med at smertescore jeres barn.
  • I hjælper med at føre væskeskemaet.
  • I vil hjælpe os ved at rydde op efter jer.
  • I viser hensyn til medpatienter.

 

Værd at vide ved indlæggelse

Udskrivelse

Det er vigtigt, at både patient og forældre føler sig trygge, når de skal hjem. Vi afholder derfor en udskrivningssamtale, hvor vi gennemgår indlæggelsesforløbet. Er der brug for opfølgende undersøgelse og behandling, koordinerer vi det. Og vi kan hjælpe med kontakt til sundhedsplejerske, hvis der er behov for det.

Vi opfordrer til, at man får stillet alle de spørgsmål man eventuelt sidder med. Det er især vigtigt, at man som forældre har svar på følgende, når man forlader afdelingen:

  • Hvilken medicin skal barnet eller den unge ta​ge?
  • Er der noget, vi skal være særligt opmærksomme på?
  • Hvilke aftaler er der om opfølgning?

Hvis I har spørgsmål, er I velkomne til at kontakte os inden for de første 48 timer efter udskrivelse. Herefter skal I kontakte egen læge eller vagtlæge.

Min Sundhedsplatform

I Min Sundhedsplatform (Min SP) har I et overblik over barnets aftaler, prøvesvar, journal og andre sundhedsoplysninger.

Få adgang til jeres barns journal

Forældre til et barn under 15 år, kan få adgang til barnets journal ved at udfylde en aftaleerklæring og aflevere den fysisk eller sende den med digital post til den afdeling, barnet er tilknyttet.

Send aftaleerklæringen til vores digitale postkasse via dette link.

(Obs! Brug en anden browser end Explorer)


Eklæringen, som skal udfyldes og afleveres eller indscannes og sendes til os, ligger på Min SP.

Prøvesvar i Min SP

Svar på prøver og undersøgelser, der fremgår af Min SP, bliver ved behov fulgt op ved at Børne- og Ungeafdelingen kontakter barnets forældre eller den unge direkte.

Kontakt os på Min SP

I kan skrive til os via Min SP. Vi bestræber os på at svare inden for tre hverdage. Hvis henvendelsen kræver svar fra en særlig kontaktperson, kan der gå længere tid.

Recepter

På Medicinkortet - enten her Medicinkortet - sundhed.dk eller på app'en Medicinkortet, kan I se de recepter, der er udskrevet til barnet. Vær opmærksom på, at der kan gå noget tid fra recepten er udskrevet og til at apoteket har modtaget informationen.

Børnelægernes Børnetips

Få børnelægernes tips og råd til, hvad du selv kan gøre og skal være opmærksom på, når dit barn er syg.

På siden Børnelægernes Børnetips finder du en række korte film, der samler de bedste råd om at have syge børn.

De korte film omhandler feber, ondt i maven, ondt i øret, opkast og diarré, røde øjne, udslæt og vejrtrækningsproblemer.

I filmene får du også vejledning i, hvornår du skal kontakte din egen læge, akuttelefon, lægevagt eller 112. 

Udover de korte film er informationen også tilgængelig som tekst og du kan downloade et faktaark med de vigtigste råd. 

Blomster

Af hygiejnehensyn må du ikke have planter med jord på med ind på afdelingen. Du må til gengæld gerne medbringe afskårne blomster.​​​

Rene hænder redder liv!

Bakterier og virus spr​eder sig let via hænderne. Vask dine hænder grundigt - og sprit dem af bagefter. Så er risikoen for at sprede bakterier mindre.

Video: Håndhygiejne

Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Kontakt

Adresse

Sjællands Universitetshospital, Roskilde

Børne- og Ungeafdelingen

Børne- og Ungemodtagelsen samt sengeafsnit C10

Sygehusvej 6, Stuen

4000 Roskilde

Se kort

Find vej til Sjællands Universitetshospital, Roskilde

Ring til os

Børne- og Ungemodtagelsen

Tlf. 47 32 42 21

Tlf. 47 32 42 21

Sengeafsnit C10

Tlf. 47 32 42 10

Tlf. 47 32 42 10

Skriv til os

Digital post

Øvrig information

Børne- og Ungemodtagelsen samt sengeafsnit C10.

Hvis din henvendelse ikke indeholder fortrolige og personfølsomme oplysninger som CPR-nummer og sygdomsinformation, kan du skrive til os på mail, ellers brug venligst Digital post.

Du kan også kontakte os via Min Sundhedsplatform, hvis barnet eller den unge allerede har kontakt til afdelingen.