Gå til indhold

Modtagelse, ventetid og behandling

Se kontaktoplysninger
Akutafdelingen tager imod alle akutte patienter og tilskadekomne, og er bemandet af læger og behandlersygeplejersker hele døgnet, alle ugens dage.

Ring altid først

Husk, at du altid skal ringe til Skadetelefonen 1818, før du møder op på skadestuen, ofte kan man klare situationen med et råd i telefonen.
I Skadetelefonen sidder behandlersygeplejersker klar til at guide dig til den rigtige og hurtigste hjælp døgnet rundt.
Hørehæmmede kan møde op uden at ringe først.

I Skadetelefonen gør vi alt, hvad vi kan, for at lave korrekte vurderinger, så du ikke bliver udsat for unødvendig transport. Du kan blive henvist til et af Region Sjællands fire akutsygehuse i Slagelse, Nykøbing F., Holbæk eller Køge.​ Nogle tilfælde kan også behandles i Roskilde, Næstved, Kalundborg, Odsherred eller Nakskov.

Én modtagelse

Akutafdelingen arbejder efter et koncept, hvor alle akutte patienter visiteres gennem akutafdelingens modtagelse før evt. indlæggelse på andre afdelinger på Sjællands Universitetshospital, ​Køge eller Roskilde.

Ventetid, prioritering og forløb

Hvis der er mange patienter i skadestuens venteværelse, kan det være svært at overskue, hvor lang tid du skal vente. Patienterne bliver som regel behandlet i samme rækkefølge, som de ankommer, men alvorlige skader bliver prioriteret højest. Hvis små eller mindre børn har brug for hjælp, kommer de hurtigere til behandling end voksne. Du er altid velkommen til at spørge personalet om aktuelle ventetider eller lignende.

En behandlersygeplejerske vurderer behov for behandling, hvilken hjælp der skal ydes og hvor hurtigt du skal behandles, når du ankommer til modtagelsen. Behandlersygeplejersken kan, på baggrund af lægelige instrukser, afslutte behandling af mindre skader. Større skader henvises til lægen. Når du venter, kan det være, at din skade ikke længere virker så slem som først antaget, og at du derfor tager hjem uden behandling. Før du tager hjem, skal du give besked til personalet, så vi ved, hvordan det står til med dig.

Kontakt Køge

Adresse

Sjællands Universitetshospital

Akutafdelingen, Køge

Akutmodtagelse, skadestue

Lykkebækvej 1

4600 Køge

Se kort

Find vej til Sjællands Universitetshospital, Køge

Ring til os

Skriv til os

Digital post

Øvrig information

Behandling af akutte skader og sygdomstilfælde 24 timer i døgnet.

Kontakt Roskilde

Adresse

Sjællands Universitetshospital, Roskilde

Akutafdelingen

Akutmodtagelse og skadestue

Sygehusvej 12

4000 Roskilde

Se kort

Find vej til Sjællands Universitetshospital, Roskilde